Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο ή Μπατζίνα

Δε θα μείνει ψίχουλο…..
ί

Υλικά
3-4 κολοκυθάκια πράσινα
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. ελληνικού φρυγανιά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σακουλάκι μπέικιν
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ τυρί φέτα
δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένα
αλάτι ,πιπέρι

Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για περίπου 30 λεπτά.
DSC04497
έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο ταπερ
DSC04501
και τα ανακατεύουμε καλά σαν να ζυμώνουμε κιμά,
DSC04504
περνούμε ένα ταψί 30 χ 40  ή 32 εκ διάμετρο το λαδώνουμε και το περνάμε μια στρώση με φρυγανιά,
DSC04499
ρίχνουμε από πάνω τον χυλό,
DSC04505
πάνω στον χυλό ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι και φρυγανιά για να κάνει κρούστα,
DSC04506
το ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσει καλά η επιφάνεια.
DSC04507
                     Καλή Επιτυχία!!!!
DSC04515-001
Η συνταγη ειναι του  αναγνώστη Δημήτρη Κορκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...